PianoKinderliedjes.nl

Gratis bladmuziek:
gemakkelijk speelbare piano-arrangementen van Nederlandse kinderliedjes, met teksten.

pianokinderliedjes

Piano leren spelen  

Vader Jacob is voor veel kinderen een van de eerste liedjes die ze op de piano spelen, nog voor ze een noot kunnen lezen. Zelf opgezocht op het gehoor, of van een ouder broertje of zusje/vriendje of vriendinnetje geleerd. Altijd is Kortjakje ziek en De vlooienmars zijn ook toppers.

Spelenderwijs

Een bekend liedje is prima leerstof. Je weet al hoe het moet klinken, daardoor hoor je het meteen als je een verkeerde noot speelt. Het ritme ken je ook al. Dus al snap je de notatie niet helemaal, je kunt het liedje gewoon spelen op je gehoor. Daarbij zie je dan het notenbeeld. Zo oefen je spelenderwijs zowel het notenlezen als het pianospelen.

Kind aan de piano

Pianomethodes

Wie op pianoles gaat, krijgt vaak les uit een pianomethode. Dit zijn boeken waarin stap voor stap de lesstof wordt behandeld. In deze methodes worden veel bekende liedjes aangeboden, vanwege de hierboven beschreven voordelen. Alleen gaat dit bij buitenlandse methodes, die veel gebruikt worden, niet op; de kinderliedjes uit bijv. Engeland, Rusland of Amerika zijn anders dan de onze. De hier aangeboden piano bladmuziek van Nederlandse kinderliedjes kan dan een goede aanvulling zijn.

Hoe kiezen?

Van een aantal liedjes zijn er meerdere versies, aangepast aan verschillende niveaus van notenlezen. De handposities worden er bij vermeld. Op de volgende pagina wordt uitgelegd hoe de handen op het toetsenbord staan in die posities, plus de aansluiting op enkele veelgebruikte methodes.

MusicShopEurope.nl biedt lesmethodes aan voor elk instrument. Elke week worden er nieuwe producten toegevoegd, zodat u altijd kunt kiezen uit de nieuwste muziekboeken.


Pianoles:


handjeLiedjesteksten en piano bladmuziek kun je als PDF-file gratis downloaden.

© 2009-2024 Pianostudio Emajeur contact sitemap links Click here to revoke the Cookie consent